Het nablussen van een grote brand in Stellendam

Grote hooibrand in Stellendam

Nubrandblussen.nl is ter plaatse geweest bij een brand in een hooiberg van circa 2000 balen die zaterdag 21 augustus uitbrak in Stellendam.

In eerste instantie waren meerdere blusvoertuigen van de brandweer uitgerukt om de brand te bestrijden. Het groot watertransport van de brandweer is ter plaatste gekomen om de voertuigen van voldoende bluswater te voorzien. Wij zijn door de overheidsbrandweer gealarmeerd om te helpen met het nablussen van deze brand. Om een hooibrand te blussen, dient het hooi eerst losgetrokken worden. Hiervoor zijn graafmachines ingezet. De inzet heeft tot maandagmorgen geduurd voordat de brand uit was.

Wat is nubrandblussen.nl precies en wanneer begint het nablussen?

S2N fire & rescueKenbri Fire Fighting en Falck zijn gespecialiseerde bedrijven die samen Nubrandblussen.nl hebben opgericht. Deze bedrijven hebben dit opgericht om langdurige nabluswerkzaamheden uit te voeren. De drie bedrijven werken al langere tijd nauw met elkaar samen en zijn allen een specialist in hun eigen vakgebied.

  • Kenbri Fire Fighting is leverancier van specialistische brandblusmaterialen en -voertuigen.
  • Falck is wereldwijde speler, levert bedrijfsbrandweren en is partner voor veiligheidsvraagstukken.
  • S2N levert vakbekwaam brandweerpersoneel.

Nubrandblussen.nl gaat proactief in gesprek met recycling-, afvalwerkingsbedrijven en soortgelijke risicovolle organisaties om te kijken naar mogelijkheden voor als het onverhoopt toch misgaat. Er worden goede afspraken gemaakt over wanneer de verantwoordelijkheid van de veiligheidsregio stopt en die van het bedrijf begint en wanneer Nubrandblussen.nl nodig zal zijn.

Is de brand meester, maar is er nog wel inzet nodig om te helpen nablussen? Nubrandblussen.nl is 24/7 bereikbaar.